thelegendofkungfu-normal.jpg

Jos vielä esittäisin yhden teatteriesityksen joka tietysti esitetään Kiinan teatteripääkaupungissa Pekingissä. Kyseessä on esitys nimeltä "The Legend of Kung Fu" jota on jo pyöritetty Pekingin lavalla kymmenisen vuotta. Performanssi on myös maailmankuulu, sillä sitä on monesti esitetty esim. Intiassa ja Japanissa sekä nykyään voi nähdä jatkuvia performansseja Yhdysvaltojen Misouri osavaltion "White House" teatterissa.

Kuitenkin ehdottomasti paras paikka tämän spektaakkelin kokemiseen on alkuperäinen Kiinan teatteri nimeltä "Red Theatre Beijing", jossa esityksiä löytyy lähes jokainen vuodenpäivä. Tämä on yleensä turistien todo-listan korkealla sijalla. Eikä syystä, hinnalla tätä ei myöskään ole pilattu joten syytä olla menemättä tuskin lötyy jos satut olemaan paikanpäällä.

Tarina kertoo Kiinalaisesta pojasta joka kasvoi munkkiluostarissa. Kuitenkin maalliset houkutukset veivät hänet pois spirituaaliselta polultaan jossa hän koki paljon erilaisia elämän kokeita. Lopulta hän päätyy takaisin munkin populleen ja päätyy Kung Fu mestariksi.

Tämä esitys koskettaa, romanttisella ja herkällä sävyllään. Mutta myöskin jännitystä löytyy uskomattoman taidokkaista kamppailulajien taitoesityksistä. Kiviä rikotaan ja piikkimatoilla maataan. Ehkäpä tarinan sulavuus niin erilaisissa maailmoissa on mikä tekee tästä niin viehättävän.

Esitys Red Theatre lavalla on ehkä parhaita mitä olen ikinä nähnyt. Siksi olenkin vakuuttunut että Kiina on yksi parhaista maista kokea teatteria, koko maailmassa. Aikasemmin mitään kiinnostusta Kung Fu taitolajeihin ei ollut, mutta tämän shown avulla näin sen kauniin ja syvällisen puolen jonka jälkeen tunnen jotain yhteistä alan kanssa.

Suomessa Kiinalaisesta teatterista ei ole hirveästi mitään kuvaa. Toivoisinkin että he voisivat joskus veiraila täällä jotta saataisiin vähän kung fun positiivista viestiä levitettyä maailmalle.

-Teppo