Ja aina sitä vain keskitytään Pekingiin, entä muut Kiinan kaupungit? No tietysti niissä on paljon kaikkea hienoa ja tarkkailemisen arvoista. Ja varmasti tulevaisuudessakin tulen kirjoittamaan enemmän niistä.. varsinkin lämpöä kaipaessani pakenen Etelä Kiinaan! Sielä on hienoa.. mutta jostain syystä aina vaan palaan Pekingiin.

Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys, vaan itsekkin sitä usein ihmettelen. Mikä Pekingissä on niin mahtavaa että sinne pitää aina palata? Se ei ainakaan ole ilman puhtaus.. tai saastuvuus. Jos listaa alettaisiin kerätä, yksi todella korkealla listan kärkessä voisi olla Pekingin yöelämä, joka on tullut erittäin tutuksi vuosien varrella!

Jos tulee Pekingin kaduille ihan vaan turistina, se vaikuttaa vana hälisevän eikä siitä mielestäni saa paljon irti. Tietysti voi mennä katsomaan nähtävyyksiä, ja siitä jos jostain voi saada todella paljon. Puistoja, temppeleitä, kauppoja, kulttuuria.. kaikkea löytyy joka kulmasta. Kuitenkin se ei olisi se mikä tyydyttäisi minua elämään Pekingissä.

Pitää tutustua ihmisiin ja erityisesti sellaisiin joilla on vaihtoehtoisia elämäntapoja. Moni on kuullut että Kiina on mahdollisuuksien maa. Se on aivan totta, ja monet Kiinalaiset ovatkin tarttuneet kiinni tähän hienoon mahdollisuuteen. Olen myöhemmin tajunnut että juuri nämä toisinajattelijat ovat henkilöitä joidenka kanssa minulla on paljon yhteistä. Jaamme paljon ja pystymme keskustelemaan vapaasti, toisia kunnioittaen.

Heitä ei kuitenkaan päivisin tapaa, vaan on syöksyttävä Pekingin yöelämään. Kaupunki on täynnä pieniä, jotkut maanalaisia paikkoja joissa voi juoda herkullista olutta ja tavata mielenkiintoisia ihmisiä. Ei pelkkää akrobatiaa, vaan ihan oikeita älykkäitä ihmisiä. Kiina ei ainoastaan ole mahdollisuuksien maa, vaan myös maa mistä kaikki löytyy. Ainakin melkein!