Akrobatia on kiinalainen perinne, jonka juuret ovat 2000 vuoden takaisessa Qin-dynastiassa. Voimaa, tasapainoa, venyvyyttä ja ketteryytta vaativien temppujen katsominen oli sen ajan parasta viihdettä. Yksi vanhimmista ja kuuluisimmista esityksistä on Chaoyang-teatterin ryhmän. Taiteilijat ovat hioneet taitonsa vuosisatojen varrella, kun eri sukupolvet ovat aina pyrkineet olemaan edellisiä parempia..

Kiinalainen-Akrobatia.jpg

Usein Cirque du Soleiliinkin verrattu esitys Chaoyang-teatterissa on yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Esityksen nimi Englanniksi on The Flying Acrobatic Show josta löytyy myös viralliset kosivitut esitykseen, teatterin nimi millä voi myös hakea on "Chaoyang Theatre". Kahdenkymmenen vuoden aikana yli kolme miljoonaa turistia Kiinasta ja ulkomailta on nähnyt esitykset. Mukaan lukeutuu presidenttejä, lähettiläitä ja kuuluisuuksia.

Esityksiä on sooloesityksistä ryhmäsuorituksiin, ja ne sopivat sekä lapsille että aikuisille. Esityksissä esitellään valtava kirjo taitoja ja saavutuksia, jotka eivät ole tavallisia “temppuja”. Jokainen taiteilija on valtavan lahjakas ja he pukeutuvat hienoihin asuihin esittäessään uskomattomia esityksiään. Taiteilijat ovat harjoitelleen kuusivuotiaasta lähtien, ja yleisö voi aistia työn, joka vaaditaan esitysten onnistumiseen.

Laitasenpyöritysesitys on loistava, ja se voitti lounaisalueen akrobatiakisan hopeapalkinnon. Toinen hieno esitys on moottoripyöräesitys; viisi moottoripyöräilijää pyöreässä häkissä, joka ei anna virheitä anteeksi Tämä esitys on voittanut Guinnessin palkinnon!.

Muutkin esitykset ovat voittaneet kisoja, näihin kuuluu muun muuassa: kaunis Kulhojen Pagodi -esitys, jossa akrobaatteja heitellään ilmaan, Jiu Jitsu -esitys, jossa taiteilijat taipuvat toistensa päälle, Paristuntti, jossa kaksi todella vahvaa miestä tekevät mahdottomalta vaikuttavia tasapainoesityksiä, Korkea Tuoli -esitys, Pallopeli-esitys ja Olkapäätasapainottelu-esitys.

Kohokohtiin kuuluu Polkupyörätaidot -esitys, jossa polkupyörän päälle laitetaan mahdollisimman paljon akrobaatteja samalla kun kuljettaja polkee ympäriinsä. The Kuolemanpyörässä kaksi rengasta pyörii ilmassa ja akrobaatti yrittää juosta niiden yli tai läpi.

Chaoyang-teatteri on CBD:n lähellä, Pekingin kolmannen periferian vieressä, joten sinne on helppo kulkea julkisella liikenteellä tai taksilla.

Terveiset, and have fun with amazing Chinese acrobatics of course!
Teppo Alanne

PS. Jos on toivomuksia muista artikkeleista Kiinaan liittyen, kokeile laittaa kommenttie perään! Kiitos.